top of page
Poza scriitoruluiLuviane Atelier de Parfumerie

Cum ne dăm cu parfum? - Partea 1

3 Reguli de aur pentru o experiență olfactivă de neuitat



Pare simplu și totuși.....


Hai să vedem cum folosim parfumurile și în special pe cele lichide, în așa fel încât să ne bucurăm de miresmele și de poveștile pe care le dezvăluie pe propria noastră piele. Dacă folosești mai degrabă parfumuri solide citește mai multe informații aici.




Da, parfumul pe care îl folosești trebuie să îți ofere o stare de bine de la pulverizare până la ultima notă pe care o simți pe piele. Și chiar și după :)

Uneori însă, pentru că deși știm teoria nu o și aplicăm, lucrurile mai scapă de sub control.


Probabil ai trecut și tu prin situații despre care nu îți aduci aminte cu plăcere și poate chiar ai renunțat la parfumuri ale căror mirosuri îți aduc bucurie.


Și iată Regula numărul 1 care în mod sigur va prelungi durata de viață a hainelor tale. Ce legătură are durata de viață a hainelor cu parfumul?


De multe ori viețile noastre se desfășoară pe repede înainte iar parfumul, deși ar trebui să reprezinte un element care aduce bucurie și o stare de bine, este aplicat chiar înainte de a ieși din casă, adică după ce ne-am îmbrăcat.



Atenție! Parfumul pentru uz uman nu se aplică pe haine și în general pe textile, pietre și/sau metale prețioase.


Motivul este unul simplu. Parfumurile conțin substanțe uleioase și coloranți sintetici sau naturali care pot păta. Și asta ar fi neplăcut, nu-i așa?


Excepție de la regula se poate face atunci când există situații medicale care nu permit aplicarea parfumului pe piele.


Recomandarea este ca parfumul să fie pulverizat de la distanță pe piele înainte de a ne îmbrăca. În acest fel se așază frumos și delicat iar noi ne bucurăm de întreaga simfonie a notelor lui olfactive.


Regula numărul 2

Dacă ne dorim ca părul să miroasă a parfumul preferat, recomandarea este să nu aplicăm direct pe păr parfumuri care conțin alcool pentru că... îl usucă. Există pe piață produse de parfumerie speciale pentru păr care au în compoziție substanțe blânde cu firul de păr.


Și ce faci atunci când exact mirosul tău preferat, da acela care îți aduce un strop de magie în fiecare zi, să nu fie disponibil în variantă de parfum pentru păr.


Îți dau o soluție simplă și la îndemână.


Pulverizează un nor de parfum prin care să treci iar părul va păstra în mod sigur mirosul preferat. Nu uita să închizi ochii și să îți ții respirația în tot acest timp :)



Regula numărul 3 Less is more


Și asta înseamnă să eviți suprasolicitarea simțului olfactiv pentru că asta poate însemna efecte negative pe termen lung: migrene, stări de oboseală inexplicabile, afecțiuni la nivelul ficatului și al veziculei biliare și multe altele.


Iar dacă ne gândim la cei din jur și mai ales la cei cu care interacționăm des, este important să le respectăm și lor spațiile. Din păcate cei din jur pot avea sensibilități la mirosul parfumurilor pe care le folosim și de multe ori mirosurile prea puternice le pot dăuna la nivel fizic și psihic.




Dacă totuși simți nevoia pe parcursul zilei să reîmprospătezi mirosul, poți folosi parfum solid din aceeași gamă și un mini size sau o mostră a aceluiași parfum. Parfumul solid poate fi reaplicat ori de câte ori simți nevoia și ocupă loc puțin în geantă iar variantele mini size pulverizează mult mai puțin decât flaconul full size și riscurile de a păta hainele de exemplu sunt mai reduse.



Dacă nu ai aplicat aceste reguli până acum este momentul să o faci începând chiar de astăzi.


Acestea fiind spuse, îți doresc o experiență fabuloasă cu parfumul tău preferat!


Iulia


Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page